Брайън Мей: Предпочитам да бъда запомнен като защитник на животните

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на легендарните Queen, Брайън Мей (Brian May), заяви пред The Sunday Times, че за него е по-важна славата на природозащитник, отколкото на рок звезда и рекордьор по продажби на албуми. Мей е превърнал имението си в Съри, Англия, в убежище за диви и бездомни животни.

"Когато си отида, хората със сигурност ще ме запомнят като част от Queen, но аз предпочитам да остана в историята като човек, който се опитва да промени начина, по който се отнасяме с животните", заяви 65-годишният Мей, който през 2005 г. бе удостоен с Ордена на Британската империя за приноса си към музиката и за благотворителната си дейност. 

Две години по-късно легендарният китарист защитава докторска степен по астрофизика в британския Imperial College.

Някои от животните, пребиваващи в имението му, са 36 таралежа, седем язовеца и две сови, които са част от организацията Save Me, основана от китариста, за която той получава награда IFAW (International Fund for Animal Welfare).

В началото на месеца, по повод 10-годишнината от излизането на мюзикъла We Will Rock You, в Москва се състоя шоу на Queen, където модерните технологии съживиха Фреди Меркюри на сцената.

"Фреди обожаваше животните. От всички най-много обичаше котките", кавза още Мей.


Сподели.