Queensryche се разделиха с Джеф Тейт, обявиха заместника му

Pinterest LinkedIn +

Номинираната за Грами американска прогресив рок банда Queenryche обяви края на ерата Джеф Тате – фронтменът на музикантите през изминалите 40 години, на чието място идва вокалистът на Crimson Glory Тод Ла Тор.

"През последните няколко месеца в Queensryche ескалираха сериозни креативни различия. Искаме да уверим феновете си, че се надявахме да намерим решение, удовлетворяващо всички страни, но в крайна сметка стана ясно, че раздялата ни с Джеф е най-добрият начин всички да продължим напред в желаната посока. Пожелаваме му всичко най-хубаво занапред и изгаряме от нетърпение да представим Queensryche с Тод зад микрофона на нашите фенове", заяви барабанистът на групата Скот Рокенфийлд.

В следващите дни в официалния й сайт ще бъдат отразени промените в тур календара й, които за момента все още се уточняват.

Освен Рокенфийлд, в състава на Queensryche влизат Майкъл Уилтън и Еди Джаксън, които също като него са оригинални членове на групата от самото й създаване под името The Mob. Изписвано с "y" с две точки (Queensrÿche), името й е заимствано от заглавието на дебютния демо EP проект на групата - Queen of the Reich, записан през 1981 г. с участието на Джеф Тейт все още като гост артист.

Най-успешният сингъл на бандата в САЩ е регистрираният в топ 10 на Hot 100 Silent Lucidity от 1991 г., а албумът, донесъл й най-голямо признание до ден днешен – концептуалният Operation: Mindcrime от 1998 г., по който Адам Паскал разработва мюзикъл за Бродуей.

Към днешна дата Queensryche имат над 30 млн. продадени копия от албумите си в цял свят, а сред местата, на които са свирили, е и България.


Сподели.