Виртуален Фреди Меркюри пя с Queen в Москва

Pinterest LinkedIn +

Британските рок легенди от Queen - Роджър Тейлър и Браян Мей, направиха грандиозен спектакъл в Олимпийския спортен комплекс в Москва. Те излязоха на сцената заедно с финалиста от American Idol - Адам Ламбърт, с когото взеха участие и в миналогодишните MTV EMAs, но освен 30-годишния американец, макар и за кратко, пред хилядите феновете на Queen се появи и самият Фреди Меркюри.

Младият Ламбърт, целият в черно, предизвика недоумение сред руската публика, която отначало доста еднозначно прие неговите подкани и не съвсем благоприлични подхвърляния. Отношението към подгласника на победителя в осмия сезон на American Idol се промени, когато с него запя Тейлър, който бе сменен на ударните от сина си Руфус.

Залата полудя от възторг при изпълнената от двамата Under Pressure, особено след като към тях се присъедини и Мей.

Соловото изпълнение на Ламбърт на Who Wants to Live Forever трогна зрителите и мобилните телефони на всички се люшнаха в ритъма на песента.

След изпълненията на Тейлър на A Kind of Magic и These Are the Days of Our Lives започна носталгичната част от концерта. От архивните видеозаписи и фотографии Queen се появиха отново пред феновете си.

Когато от спуснатия над сцената екран, в края на песента Love of My Life, в концерта се включи, сякаш от отвъдното и Фреди, публиката полудя, разплака се и се взриви. Точно в този момент стана ясно, че въпреки силния глас на Ламбърт, подкрепен от рок динозаврите Тейлър и Мей, не е възможно да бъде заменен гениалният Меркюри.

Самият Ламбърт не мисли да му съперничи. Той внесе в изпълненията на хитовете на Queen своето виждане, така както Дженифър Хъдсън представи I Will Always Love You на Уитни Хюстън по врема на тазгодишните Грами в по-различна интерпретация от тази на покойната звезда, спечелвайки уважението на публиката.


Сподели.