Браян Мей направи парфюм с аромат на язовец

Pinterest LinkedIn +

Брайън Мей пусна парфюм с аромат на язовец. По необичайния козметичен продукт китаристът на "Queen"  е работил заедно с основателя на "Xerjoff" Серджо Момо, а печалбите от продажбата на аромата ще бъдат предназначени за защита на дивата природа, съобщава музикалното издание "Billboard".

Парфюмът е наречен тематично на едноименния хит на "Queen" от 1980 г.  "Save Me". Той има аромат на сандалово дърво и язовец - животно, „близко до сърцето” на музиканта. Според Мей ароматът е близък до уханията на британската провинция. Бутилка с автограф на китариста може да бъде поръчана за 410 евро, а стандартна бутилка - за 197 евро.

Признат за най-великия китарист на всички времена през юни 2020 г., Мей е и дългогодишен защитник на дивата природа и съосновател на фонда "Save Me Trust", който, наред с други неща, защитава популацията на язовеца във Великобритания. Освен това през 2017 г. рокаджията се сдоби с докторска степен по астрофизика от Имперския колеж.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.