Bon Jovi ще поставят новото концертно начало на Уембли

Pinterest LinkedIn +

Пред май 2006 година обновеният стадион Уембли отново ще стане терен за спортни и концертни събития от световен мащаб. С капацитет, увеличен на 90 000 места, Уембли става най-голямото футболно игрище в света. Първата група, която ще изнесе гиг на него, ще бъде Bon Jovi.

Групата на Джон Бон Джоуви (Jon Bon Jovi), която наскоро издаде своя нов, 9-ти албум, "Have a Nice Day", ще изпробва акустиката на новия стадион на 11 юни 2006 г., в концерт, част от британското й турне. Bon Jovi са последната група, свирила на Уембли, преди един от най-известните стадиони в света да затвори врати през 2000 г. Тогава бандата от Ню Джърси изнесе 3 последователни концерта в спортния комплекс, влязъл в историята със събития като първия Live Aid през 1985 година, концерта на Queen година по-късно и концерта-трибют на Фреди Меркюри (Freddie Mercury) от 1992 г., посетен от над 72 000 души.
 
"Новият" Уембли ще бъде открит с финалната среща за купата на FA през май 2006 година. Първата футболна среща, състояла се на стадиона още в далечната 1923 година, също е за купата на FA - най-значимото футболно събитие на Острова, и е посетена от 126 947 фенове.


 

Сподели.