"Bomfunk MC's": Идваме в България, за да ви изстреляме в нови измерения!

Pinterest LinkedIn +

"Bomfunk MC's" е финландска хип-хоп група, която в периода 1998 - 2005 г. успява да създаде едни от най-емблематичните парчета на своето време. През 2018 г. групата отново се събира и успява да подлуди хиляди фенове по време на участията си.

Дебютният албум на "Bomfunk MC's" "In Stereo" излиза през 1999 г. и в него са включени вечните хитове "Freestyler", "Uprocking Beats", "B-Boys & Flygirls". Но най-големият им хит безспорно си остава "Freestyler" и с него те успяват да превземат челните позиции в почти всички музикални класации в Европа, Автралия, Нова Зеландия и много други места по света.

През 2002 групата издава втория си албум "Burnin 'Sneakers", част от който са парчетата "Super Electric", "Live Your Life" с участието на Max'C и "(Crack it!) Something Goin' On" с Джесика Фолкър. А две години по-късно излиза и техният трети и последен засега албум "Reverse Psychology".

Следва почивка и оттегляне от активния музикален живот, но през 2019 г. групата решава да се впусне в ново музикално приключение. Резултатът е повече от мотивиращ – феновете им все още имат нужда от музиката и мощния заряд на групата! Затова "BomfunK Mc`s" не губят време, заснемат нова, съвременна версия на видеоклипа на "Freestyler", с което отбелязват 20-годишнината от излизането на парчето и тръгват по фестивалните сцени в Европа.

А през август 2020 г. групата ще пристигне за първи път в България за свое едночасово шоу на "SPICE Music Festival", което е и първата им среща с българската публика въобще. Не я пропускайте – 7, 8 и 9 август 2020 г., "SPICE Music Festival" на пристанището в Бургас!

А ето и няколко думи от самите музиканти месец преди участието им у нас:

• Имате много фенове в България, а участието ви на "SPICE Music Festival" ще бъде първата ви среща с тях. Какво сте им приготвили?

- Много енергия, позитивни емоции и невероятни брейкденсъри! Музика от ерата на 2000-та с "Freestyler", "Something Going on", "B’boys Fly-girls" и много други изненади!
Никога не сме били в България, но нямаме търпение да дойдем и да сложим широки усмивки на лицата ви! Очакваме фестивалът да е незабравимо изживяване за всички ни, при това на метри от морето, което си е чудесна комбинация.

• Freestyler вече е един от вечните хитове в музиката. А кой е вашият любимия хит от 90-те?

- Fatboy Slim -"Rockafeller skank!". А дръмендбейс и електро-рап музиката продължава да ни вдъхновява и до днес. 

• Успяхте ли да чуете нещо за първото издание на "SPICE Music Festival"?

- Гледахме доста видеоклипове в YouTube от първото издание и изглежда отлично, надали може да бъде по-добре от това!
Освен ако ние не сме там :D . А ние идваме, така че очаквайте да изстреляме фестивала на съвсем друго ниво, очаквайте нови измерения!
 
• Нашето мото е TASTE THE MUSIC – как бихте описали вие вкуса на 90-те?

- Drum’n’bass, jungle, two-step, бяха свежи фънки времена!

• Има ли нещо, което бихте искали да предадем на феновете ви тук?

- Нищо не бихме постигнали без тях, това е истината! Така че нямаме търпение да се срещнем! Искаме да ви изкараме от ежедневната рутина и да се забавляваме заедно на SPICE Music festival 2020 в Бургас! Ще бъде незабравимо!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.