BMW X7 вече е официален и тръгва по пътищата от март 2019 г.

Pinterest LinkedIn +

BMW официално представи своя нов SUV от най-висок клас. Моделът X7 направи своя дебют по време на автосалона в Лос Анджелис и ще тръгне по улиците от март 2019 г., съобщава "Bloomberg".

X7 е най-големият SUV на марката досега. Компанията мислеше да го пусне още през 2008 г., но се отказа заради световната финансова криза.

X7 ще има три реда седалки за максимум 7 пътници. Той ще е и флагманът с най-голям брой екстри, лукс и технологии. Една от основните цели на модела ще е да подобри и печалбите на компанията.

Автомобилът ще е и доста бърз за размерите си. BMW планира топ версията му да може да стига 100 км/ч от място за 5,4 секунди.

Колата ще предлага и множество екстри и удобства. Дори третият ред седалки ще има държачи за чаши, подлакътници и USB портове. X7 ще поддържа всички дигитални функции, жестов и гласов контрол, които BMW предлага.

Автомобилът ще има и опция за "дигитален ключ". Той ще е в самия смартфон на собственика, като това ще е достатъчно, за да може колата да се отключва и да се пали двигателят.

X7 ще има и специален режим за офроуд шофиране. Той ще поддържа движение по различни настилки и условия. По този начин колата ще се конкурира директно с "Range Rover", "Mercedes-Benz GLS" и други.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.