BMW се прицелва в AMG със специалния M5 Competition

Pinterest LinkedIn +

Битката между германските спортни седани от сериите M на BMW и AMG на Mercedes се разгорещява. BMW се прицелва в конкурента си с новия седан M5 Competition.

Това ще е подобрена версия на стандартния М5, като ще използва още по-мощен двигател, променено окачване, нова изпускателна система и леки промени в дизайна. В основата си двигателят е същият – 4.4-литров V8 с две турбини. Сега той е малко по-мощен и достига 617 к.с. при 6000 об/мин. Въртящият момент е непроменен и е 750 Nm при 1800 об/мин.

Резултатът от промените от гледна точка на скоростта не са големи. Колата достига 100 км/ч за 3,1 сек., а 200 км/ч - за 10,8 сек. Ако към колата се поръча и M Driver пакет, то тогава максималната скорост става близо 305 км/ч.

XDrive системата и 8-степенната предавателна кутия остават същите. Това, което обаче ще е видимо, и особено чуваемо, е ауспухът, който е M Sport, активен и с по-спортен звук. Той е полиран в черно, за да се отличава по-лесно от феновете.

Други промени в екстериора са нови двуцветни джанти, черни акценти по бъбреците, дръжките, огледалата, около прозорците и др. В интериора промените също са минимални. Има колани и стелки в М стил, както и специална графика на инструментите.

Производството на BMW M5 Competition ще започне редом със стандартното М5 от юли т.г. Цената му ще е с около $7000 по-висока.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.