BMW представи футуристичната концепция за новото Z4

Pinterest LinkedIn +

BMW представи футуристичната нова конпцепция за следващото поколение на роудстъра Z4. Колата следва новата дизайнерска линия на марката, която беше въведена с преработената 8-ма серия, като двете трябва да влязат в производство следващата година.

Новото Z4 изглежда доста по-голямо от предишното. Визуалното "порастване" се дължи на по-големите "бъбреци" отпред, по-големите фарове и значително уголемените решетки на предната броня.

Предният капак е скъсен спрямо сегашното Z4, като идеята на BMW е да постави шофьора по-близо до средата на автомобила. Замисълът на новото Z4 е колата да бъде по-спортна и "гъвкава".

Въпреки това тя ще има и доста екстри от по-луксозните си събратя. Според Engadget сред тях ще е и полуавтономният круиз контрол с функция Stop&Go за автоматично придвижване в задръствания. Управлението с жестове на различни функции в мултимедийната система също може да се предлага като опция.

Тъй като представената по време на Monterey Car Week кола е концепция, финалната версия може да изглежда доста по-различно. BMW не коментира дали и какви разлики ще има, но напоследък компанията се придържа сравнително близо до концептуалните си модели. Например при i8 разликите между концептуалния и финалния модел не са твърде големи.

Сподели.