BMW отлага следващото поколение на Mini заради Брекзит

Pinterest LinkedIn +

BMW отлага работата по следващото поколение на Mini, съобщава "Ройтерс". Причината е Брекзит и неяснотите около бъдещите търговски отношения на Великобритания с Европейския съюз.

BMW притежава Mini от 1994 г. насам, като вече е разработила три поколения на популярния автомобил. Последното поколение е на пазара от 2014 г., а вече е време за следващото.

Пред "Ройтерс" обаче говорител на BMW казва, че животът на сегашната платформа е удължен. "Заради разходите и Брекзит", допълва той.

Освен за Брекзит автомобилните компании трябва да мислят и за навлизането на електрическите автомобили и за скъпите инвестиции, които те изискват. Mini се произвежда в Англия и Нидерландия, а от BMW не искат да правят големи инвестиции и промени в заводите, докато няма яснота какви ще са търговските отношения между Великобритания и ЕС. А те тепърва ще се преговарят.

Въпреки това BMW продължава да има интерес към Mini. Компанията е и в активна рекламна кампания на Mini Electric – изцяло електрическо Mini, което се позиционира като екологичен градски автомобил.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.