"Mini" представи фейслифт на спортната версия John Cooper Works

Pinterest LinkedIn +

"Mini" увеличи гамата си с още два модела. Компанията представи фейслифт на спортната модификация John Cooper Works на популярния си автомобил.

Той ще се предлага в две версии – триврат хечбек и кабриолет. Визуално промените не са големи и се изразяват в нова броня и акценти. Като цяло новостите ще се забележат най-вече от феновете на марката.

Под капака също няма кой знае какви промени. Запазва се 2-литровият туинтурбо 4-цилиндров двигател с 231 к.с. Към него обаче е добавена нова технология за филтриране на изгорелите газове. Тя има за цел да намали вредните емисии и да направи колата съвместима с новите по-строги изисквания, които влязоха в сила през септември т.г.

От "Mini" казват, че новата система намалява емисиите, но не влияе отрицателно на общото представяне на колата. Тя остава все така пъргава, като хечбекът стига от 0 до 100 км/ч за 6,3 сек., което е с 0,3 сек. по-бързо от кабриолета.

Компанията допълва, че е вградила филтъра в самия ауспух и го е използвала, за да подобри звука на колата. Продажбите на новия модел започват през март 2019 г., а поръчки ще се приемат още през януари.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.