Blockchain технологията ще осигури максимална защита на данните на потребителите

Pinterest LinkedIn +

Потенциалът за прилагане на blockchian технологията в гейминг индустрията е огромен, смята Алекс Мигитко, главен оперативен директор на GameCredits, който идва в България по покана на Game Dev Summit (26 април, Culture Beat). Алекс, който е ветеран в гейминг индустрията с над 11 години опит, ще разкаже за новите методи на монетизация, които стават възможни благодарение на blockchain технологиите и криптовалутите, както в разработването на игри, така и в електронните спортове.


Avtora.com: Разкажете ни повече за GameCredits?

Алекс Мигитко: GameCredits е blockchain компания с богато продуктово портфолио. Цялата екосистема от продукти в него е посветена на игрите, fintech и управление на потребителските данни. Ние се стремим да иновираме и прилагаме натрупаните знания и опит през годините в широк спектър от индустрии.

Екипът ни се състои от експерти от различни области и със специфичен опит, но това не е основното, което откроява компанията на глобалния пазар. Най-голямата ни сила се крие във факта, че всеки член на екипа се е посветил на иновациите в своята област. Не спираме да прилагаме най-добрите практики и инструменти в нашата ежедневна работа. Имаме значителен опит в сферата на гемификацията, с потребителското преживяване, дигитализация, технологични иновации и т.н..


.: Разкажете ни нещо повече за идеята, която стои зад криптовалутата GAME.

Алекс Мигитко: В основата си криптовалутата е своебразна еволюция на вече съществуващите финансови средства и от самото си създаване GameCredits има една цел – да се превърне в универсална гейминг валута. Ползите за създателите на игри са много – чрез внедряването на криптовалута може да се намалят измамите, високите такси за транзакции, а плащанията се получават за минути. От друга страна геймърите могат да изпращат валутата от игра към игра и да се наслаждават на по-високи депозитни лимити, да запазят анонимността си и да извършват плащания в реално време. Надяваме се GAME да се превърне в следващата стъпка за разплащанията в гейминг индустрията.


.: Как виждате бъдещето на Gamecredits валутата?

Алекс Мигитко: В обозримо бъдеще валутата на GameCredits ще се превърне в основата на нашата платформа. Геймърите се интересуват и използват нашите продукти, така че очакваме и нашата валута да грабне вниманието на досегашните и бъдещите ни потребители.


.: Можете ли да дадете повече информация онлайн магазина за игри GPlay?

Алекс Мигитко: GPlay е иновативен мобилен магазин за Android игри. Фокусът му е състезателният геймплей, както и създаване на модел за монетизация, който да подпомогне game dev студиата да генерират по-високи приходи. GPlay, заедно с другия ни продукт – GShare, формират екосистемата на GNation и предоставят нови възможности за създателите на игри и за геймърите. Платформата е подходяща за мобилни игри, чиито създатели се интересуват от навлизане в света на електронните спортове, което не означава, че всички други игри не са добре дошли. Ако има заинтересовани разработчици, които биха желали да се включат в проекта, нека се свържат с нас на developer@gplay.io.


.: Разкажете ни повече за вашата скорошна сделка с Unity Technologies. Какво да очакваме от нея?

Алекс Мигитко: Стратегическото ни сътрудничеството ни с Unity ще даде възможност на продуктовото ни порфолио и криптовалута да достигнат до повече геймъри от цял свят. Желаем да си партнираме с местни и глобални компании и винаги сме заинтересовани да изслушваме техните истории и идеи. Независимо че гейминг индустрията е сравнително нова, тя се разраства с все по-бързи темпове. По-малките и независимите разработчици трудно могат да намерят своето място на пазара и нашата цел е да опитаме да променим това..: Според вас при сегашните развитие в blockchain общността кое е по-важно по отношение на потребителите: това, че blockchain е децентрализирана/отворена технология, или анонимността?


Алекс Мигитко: 
Ами този въпрос изцяло зависи от начина, по който се използва. Например ако се прави приложение за нуждите на правителството, основната цел ще е прозрачност на операциите. Знаем, че често правителствените институции дават възможност за корупционни практики и ниска ефективност. Blockchain технологията позволява прозрачност при операциите и следователно работещите в държавната администрация ще бъдат по-отговорни за решенията си. Ако се създава приложение за дадена финансова институция, анонимността на потребителите е най-важна. Вижте броя на големи хаквания, които се случиха през последната година. Финансовата индустрия практически е на една крачка от прилагането на blockchain технологията, чрез която да осигури максималната защита на данните за техните потребители..: Каква роля играе blockchain технологията в живота на геймъра?

Алекс Мигитко: Към този момента не мисля, че играе важна роля в ежедневието на геймърите. Като повечето нови технологии, blockchain има потенциал да улесни живота на потребителите и да не е нещо, за което да се притесняват. Потенциалът за прилагане на blockchian технологията в гейминг индустрията е значителен и има многобройни предимства – от нови начини за разплащане до иновативни възможности, свързани с електронните спортове.

Сподели.