Blizzard планират поне две нови игри за 2012

Pinterest LinkedIn +

Blizzard Entertainment обявиха плановете си, свързани с разпределението във времето на рилийзите на новите игри на компанията. По думите на шефа на финансовия отдел на Activision Blizzard, появата на ново заглавие до края на 2011 година е малко вероятно, което обаче, означава дебюта на най-малко две нови игри през 2012.

Очаква се въпросните две игри да са Diablo III и StarCraft: Heart of the Swarm, но също толкова вълнуващ за всички, имащи отношение към гейм индустрията, е въпросът кое е третото потенциално заглавие, което подготвят за издаване от Blizzard.

Според изтеклия в началото на декември план-график на компанията за следващите пет години, разработваният от нея MMO проект с работно заглавие Titan ще се появи в края на 2013 година, което означава, че издаването му догодина е малко вероятно.

Същевременно, изпълнителният директор на Blizzard, Майк Морхайм, за пореден път намекна за вероятността дългоочакваната трета игра от RPG поредицата Diablo да има конзолни версии. Повече информация във връзка с Diablo III и по-конкретно с предстоящата бета версия на играта ще бъде изнесена в края на май.

Сподели.