Разработката на World of StarCraft продължава, но с ново име

Pinterest LinkedIn +

Преждевременно прочулата се custom модификация на StarCraft 2 с елементи от World of Warcraft, която бе една от водещите новини в специализираните медии и форуми миналия месец и провокира дефанзивна реакция от страна на Activision Blizzard, вече има ново име - StarCraft Universe – и рано или късно ще види бял свят.

Първоначалното име на мода, World of StarCraft, стана повод за издаването на решение за запор върху проекта в отговор на предявеното искане от страна на Activision Blizzard за нарушение на авторски права. В рамките на няколко дни стана ясно, че Blizzard не са имали за цел да преустановят разработката на проекта, а преименуването му. Нещо повече – производителите на WoW, StarCraft и Diablo поредиците декларираха интереса си към мода и подкрепата си за по-нататъшната му разработка.

Според създателите на StarCraft Universe, модът ще предложи на играчите широк набор от класове герои и чудовища, най-различни оръжия, мултиплеър с капацитет от 12 души, както и специфична in-game икономика, при която минералите ще служат за платежно средство, а точките от победата над даден противник ще могат да се използват за качване на статове или по-добро въоръжение. 

Сподели.