Близо 40 артисти се включиха в първия по рода си онлайн фестивал у нас – "Virus on-line festival"

Pinterest LinkedIn +

Новината за първия онлайн фестивал в България "Virus on-line festival" предизвика голям интерес и десетки артисти от цялата страна вече се включиха в програмата му. Концерти, театър, арт работилници, кулинарни демонстрации, шоу програми, фокуси, спорт, туристически турове на живо са само част от събитията, към които всеки може да се присъедини онлайн на 24, 25 и 26 април 2020 – напълно безплатно, без да се налага да става от дивана вкъщи!

Една от изненадите в програмата е актьорът Китодар Тодоров, който ще влезе в неочаквана за феновете му нестандартна роля – ще направи на живо своя кулинарна демонстрация и ще ви разкаже тънкостите на приготвяне на любимото му ястие. При това на живо, онлайн, директно у вас!

Всеки фестивален ден ще приключва с концерти на любими групи – "Ревю", "Обратен ефект", "Керана и космонавтите", "Леб и вино", XhusBand и Yavi вече загряват за новия формат.

Димо от P.I.F. също ще излезе от познатото си амплоа и като дипломиран актьор ще пресъздаде някои от най-обичаните детски приказки, написани от Джани Родари! Мадлен Алгафари се включва с представяне на книгата си "Приказки за пораснали деца", а "ХаХаХа Импро театър" ще ви разсмеят с уникалните си представления, които достигат съвсем нови измерения в онлайн среда!

В програмата на фестивала ще се включват и четирима от най-добрите готвачи от Института за кулинарно изкуство към Висшето училище по мениджмънт във Варна, които ще отправят своите вкусни предизвикателства към всички пристрастени кулинари. Ще можете не само да гледате кулинарните им демонстрации, но и да се опитате да приложите наученото в реално време, в собствената си кухня!

И това не е всичко – онлайн фестивалът "Вирус" ще запълни целия ви уикенд с куклен театър, курсове по фотография, стоп моушън анимация, астрология, виц дуели, уроци по графити, туристически турове и шоу програми, пилатес и много други атрактивни събития.

Част от участниците ще бъдат включвани в платформата от домовете си, от собствени студия и ателиета, а за други ще бъдат създадени специални сцени за онлайн предавания във Варна и София. От сцената във Варна ще се излъчи и уникалното ни Talk show, на което водещ ще бъде младият варненски актьор Димитър Костадинов, а сред гостите му ще видим артистите от "Тутурутка", музикалните изпълнители Чарли и Polina, Стоян Роянов Я-Я и други!

В част от събитията зрителите ще могат да задават въпроси и да участват с обратна връзка в реално време.

Целта на първия онлайн фестивал в България е да помогне на артисти, музиканти, художници и хора от творческите индустрии да направят плавен преход към новите изисквания на нашето време и да покажат на всички, че истинското изкуство не може да бъде спряно или ограничено от време и пространство. Затова сега ще се насладим на творчеството им онлайн на https://virusfest.bg/!

Фестивалът е напълно безплатен, но всички, които искат да подкрепят артистите, ще имат тази възможност през платформата на фестивала. Вече има хора, които са си закупили виртуални билети за много от събитията, въпреки че те не са необходими за достъп до тях – тяхната единствена цел е да подпомогнат артистите да продължат да творят!

Информация за участниците следете на www.virusfest.bg
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.