Фестивал онлайн? Вижте какво предстои на "Virus on-line festival"

Pinterest LinkedIn +

Роден в условията на криза, чисто новият фестивал "Virus on-line" e доказателството, че всяка негативна ситуация крие в себе неподозиран положителен заряд. 

Платформата на "Virus on-line festival" ще даде възможност на много независими артисти, музиканти, художници, автори, танцьори, приложници, хора с таланти и творческа енергия да покажат на света най-доброто от себе си. Останалите просто могат да гледат какво правят другите. И в двата случая ще бъдем част от фестивала.

Това е част от посланието на първия онлайн фестивал в България, който ще се състои изцяло в онлайн среда!

Очакват ни срещи с популярни лица от различни области на културата и изкуството. Предвидени са детски представления и куклен театър, четене на приказки, кулинарни демонстрации и мастър класове, образователни курсове, танцови и спортни онлайн уроци, стендъп комедия и театрални представления, концерти.

Датите вече са определени – 24, 25 и 26 април 2020 г., а работата по програмата тече с пълна сила! До 19 април 2020 г. е отворена поканата към желаещи от цялата страна, които искат да се включат в новото начинание и могат да предложат интересно съдържание. Ако мислите, че има какво да покажете на аудиторията – свържете се с организаторите на [email protected] или на ttps://www.facebook.com/virusfest/.

Част от участниците ще бъдат включвани в платформата от домовете си, от собствени студия и ателиета, а за други ще бъдат създадени специални сцени за онлайн предавания във Варна и София. В част от включванията зрителите ще могат да задават въпроси и да участват с обратна връзка.

"Това е първият по рода си онлайн фестивал в България и идеята ни е да подпомогнем различни проекти и идеи, които в настоящата ситуация се реализират онлайн. Това са музиканти, артисти, приложници, автори – хора със свободни професии, за които периодът е тежък. Освен това съм сигурен, че платформата ще предложи интересни продукти и възможности на много хора, които вече се чудят как да прекарват времето си вкъщи" – споделя Николай Тодоров-Ник, организатор на "Virus on-line festival".

Той, заедно с Даниела Димитрова, организира някои от най-успешните фестивални формати в страната през последните години, така че можете да бъдете сигурни, че и в този техен проект са вложени много ентусиазъм, находчивост и оригинални идеи!

Фестивалът ще е безплатен, но е предвидена възможност за онлайн дарения в полза на артистите, които са ви впечатлили или искате да подкрепите. Единственото условие за всички участници е да не коментират темата "Корона вирус" и политика в участията си.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.