"Blind Guardian" е хедлайнер на "Midalidare Rock In The Wine Valley 2023"

Pinterest LinkedIn +

Бандата идва в с. Могилово, Чирпанско, с най-големите си хитове

Германците от "Blind Guardian" ще са хедлайнер на втория ден (1 юли) на фестивала "Midalidare Rock In The Wine Valley 2023". В ранните си дни групата залага на спийд метъл, а днес немската формация се смята за една от най-популярните и влиятелни мелодично-прогресивни метъл групи в света.

"Blind Guardian" започват кариерата си скромно в Крефелд, Германия, през 1984 г. като спийд метъл група "Lucifer's Heritage". След като се преименуват на "Blind Guardian" през 1987 г., издават метъл класики като "Tales From The Twilight World" (1990), "Somewhere Far Beyond" (1992), "Imaginations From The Other Side" (1995) и "Nightfall In Middle-Earth" (1998) - албуми, които създават силна връзка между метъла и фентъзи литературата, която няма равна на себе си.

Култовото списание „Metal Maniacs“ определя "Blind Guardian" като "една от малкото групи, които постоянно създават над 10-минутни епоси, които никога не омръзват". Групата е създала каталог от класически парчета, с които може би само "Iron Maiden" могат да се сравняват.

"Blind Guardian" днес са:
Hansi Kürsch – вокал
André Olbrich – китара и вокал
Marcus Siepen – ритъм китара и вокал
Frederik Ehmke – барабани

Фестивалът "Midalidare Rock In The Wine Valley" ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г. в с. Могилово, Чирпанско. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет!

Цените на билетите на този етап са:
- 95 лева – еднодневен билет за 30 юни с хедлайнер "Scorpions"
- 95 лева – еднодневен билет за 1 юли с "Blind Guardian" и "Lacuna Coil"
- 95 лева – еднодневен билет за 2 юли с хедлайнер "Helloween"
- 150 лева – тридневен билет за целия фестивал
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.