Bjork с нов мултимедиен сингъл от предстоящия албум (Аудио)

Pinterest LinkedIn +

Месец преди премиерата на осмия дългосвирещ запис на Bjork - Biophilia, в App Store излезе интерактивната визуализация към третия сингъл от проекта - Moon, която подобно на музикалните приложения Virus и Crystalling, може да бъде закупена за $1.99 и инсталирана на всички мобилни устройства с iOS 4.1 или по-нова.

Наследникът на издадения през 2007 г. Voltа включва 10 парчета, повечето от които са записани чрез iPad. Moon e първият трак в съдържанието на проекта и един от няколкото, записани със специално създадения за Biophilia инструмент gameleste (хибрид между геймлан и челеста).

iOS приложението към парчето, написано от Bjork в съавторство с Деймиън Тейлър, представлява музикален секвенсър, "вдъхновен от приликата между цикличността на музикалните форми и тази на лунните фази и смяната на годишните времена", съгласно официалното прессъобщение във връзка със сингъла.

Както повечето апликации от Biophilia, Moon е визуализирана чрез абстрактна анимация и съдържа кратко есе, написано от 45-годишната исландка, а сред интерактивните й функции е т. нар. Instrument Mode, позволяващ на потребителите да променят звученето на песента като преместват перли посредством тъчскрийна на устройството, което притежават.

Bjork ще представи на живо Moon, както и други тракове от Biophilia по време на изявите си на предстоящия фестивал Bestival, който ще се проведе навръх 11 септември. Сред останалите парчета, включени в албума, са Cosmogony, Hollow, Mutual Core и Solstice.


Сподели.