Стани карибски пират безплатно с Crimson: Steam Pirates от Bungie и iPad (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Bungie Aerospace – наскоро стартиралото подразделение на американската гейм компания Bungie, чието име се асоциира преди всичко с поредиците Myth, Marathon и най-вече с научно-фантастичния FPS франчайз Halo, обяви първия си рилийз, с който на първо време ще могат да се сдобият потребителите на iPad.

Озаглавена Crimson: Steam Pirates, играта е разработена от малкото независимо студио HareBrained Schemes, оглавявано от създателя на BattleTech / MechWarrior, Shadowrun и Crimson Skies Джордан Уазмън, и ще се появи на първи септември.

В официалната страница на студиото Crimson: Steam Pirates е описана като "безразсъдно авантюристична походова стратегия, чието действие се развива насред, над и под Карибско море".

Производителите изтъкват като най-големи достойнства на играта нейните "изключителни графики и HD анимации" и увлекателния й сценарий, чийто централен персонаж е осъденият на смърт от Кралицата на британската империя капитан, герой и пират Томас Блъд. Чрез него, играчите ще придобият контрол над параходи, ветроходи и подводници, отправяйки се на 16 различни воаяжа, разделени в две отделни части.

Първата от тях ще може да бъде придобита напълно безплатно, а втората, наречена Tales of Captain Blood, ще се продава в App Store за $2. В близко бъдеще HareBrained Schemes ще са готови с планираната трета част, която също ще включва 8 мисии, и портовете на играта за iPhone, таблетите с Android OS и PC (през Steam).

Освен солова кампания, играта ще включва и два мултиплеър сценария, които ще могат да бъдат изиграни в двата сплитскрийн мултиплеър режима - Gold Rush и Shipwreck. Играчите ще могат да следят прогреса на приятелите си във Facebook и Bungie.net, където в реално време ще се подава статистика.


Сподели.