Google+ ще интегрира и гейм платформа

Pinterest LinkedIn +

Наскоро стартиралата социална мрежа на Google - Google+, ще се превърне в поредното място в мрежата, където ще могат да се играят безплатно уеб-базирани игри със социален елемент, сочат редица улики, в това число пояснителна бележка в помощната страница на сайта.

Преди премахването й от сайта, тя обясняваше предназначението на Games Stream – сервиз, в който потребителите на Google+ ще могат да проверяват за ъпдейти на игрите, които играят. Вмъкнатият в текста линк към Games Stream обаче, водеше към съобщение за грешка 404.

Сред останалите улики за скорошната интеграция на гейм платформа в социалната мрежа на Google са няколкото приложно-програмни интерфейси, открити в изходящия код на сайта като "/_/games/getGameFriends", "/_/games/getActivities" и "/_/games/postToStream".

Три седмици след старта на Google+ на 28 юни, потребителите на новата социална мрежа, считана за единствения сериозен конкурент на Facebook, надхвърлиха 20 млн души.

За разлика от Twitter и Facebook, тя все още няма действащ приложно-програмен интерфейс, позволяващ на софтуерните производители да си взаимодействат програмно с Google+.

Сподели.