Billboard Charts: Lady Antebellum, Moves Like Jagger, Тони Бенет, Ейми Уайнхаус

Pinterest LinkedIn +

Moves Like Jagger е бил най-хитовият сингъл в Съединените щати и през изминалата седмица при това не само на базата на средноаритметичната стойност между продажбите си на твърд носител, платени дигитални даунлоуди и аудиторията на парчето в американския мейнстрийм радиоефир - трите определящи генерирането на Billboard Hot 100 аспекта, а с абсолютна доминация по всички направления.

Jagger бе No.1 в Digital Songs и през последните три седмици, но едва през изминалата успя да се изкачи до върха на Radio Songs – класация, която Maroon 5 не са покорявали никога досега, докато Кристина Агилера (Christina Aguilera), с чието участие е записана песента, е оглавявала двукратно – през 1999 г. с дебютния си сингъл Genie in a Bottle и две години по-късно – с Lady Marmalade, когато заслугата не бе само нейна, но и на Lil' Kim, Mya и P!nk.

Прогресът до върха от четири позиции наведнъж от петата, на която Moves Like Jagger бе поставен миналата седмица, е сравнително рядко явление за Radio Songs. Постижението на сингъла е най-доброто от ноември 2009 г., когато State of Mind на Jay-Z и Alicia Keys преодоля с един замах дистанцията от пет позиции, но не е рекорд.

Такъв записа в актива си 85-годишният Тони Бенет (Tony Bennett), който дебютира на 87-мо място в Hot 100 с дуета Body and Soul – последната записана песен от Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) преди смъртта й на 23 юли 2011 г. Той стана най-възрастният артист, поставен в Hot 100 в цялата 53-годишна история на чарта, разбивайки рекорда на Джордж Бърнс от 1980 г., когато той бе 84-годишен.

Body and Soul е една от шестте нови песни, класирани в елитната стотица на най-комерсиалната класация, начело с Paradise на Coldplay (16). Стартът от тази позиция е третото най-високо постижение в кариерата на британската група, след Speed of Sound (No. 8, 2005) и Viva La Vida (No. 15, 2008). Песента има статута на втори официален сингъл от предстоящия пети студиен албум на Coldplay - Mylo Xyloto, който ще се появи на музикалния пазар на 24 октомври.

Месец по-рано, най-купуваният албум в САЩ е третият студиен албум на най-титулуваната група от Американската академия за звукозаписни изкуства и науки при последното издание на Grammy – отличенoто с 6 награди кънтри дуо Lady Antebellum. Продажбите от 347 000 копия от Own the Night, отчетени от Nielsen SoundScan, са най-многочисленият седмичен актив за група от февруари 2010 г. насам, когато Soldier of Love на Sade стартира с 502 000 изкупени бройки. Lady A са също едва третата кънтри група, успяла да покори Billboard 200 повече от веднъж (Need You Now също дебютира под No.1), присъединявайки се към Dixie Chicks и Rascal Flatts.

Само с 2000 бройки разлика помежду си, на второ и трето място са поставени бившите No.1 Адел и Lil Wayne, а освен Lady Antebellum, в топ 10 на класацията дебютират още три нови албума, като и трите принадлежат на рок групи - Staind (No. 5), Dream Theater (No. 8) и Devil Wears Prada (No. 10).


Сподели.