Ейми Уайнхаус с безсмъртно изпълнение на Body And Soul с Тони Бенет (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Ако не си беше отишла от този свят внезапно на 23 юли 2011 година, на 14 септември Ейми Уайнхаус щеше да навърши 28 години. По този повод, именно на тази дата, на бял свят се появи последният запис, осъществен от носителката на пет награди Grammy преди смъртта й – дуетната интерпретация на класиката Body And Soul с Тони Бенет, която ще бъде включена в предстоящия му албум Duets II.

85-годишният Тони Бенет и 27-годишната Ейми Уайнхаус са записали парчето в рамките на един ден – на 23 март 2011 гoдина, в прочутото студио Abbey Road в Лондон.

"Времето, което прекарахме заедно, записвайки песента, бе великолепно и аз виждах, че Ейми е извънредно щастлива от начина, по който пееше в онзи ден", споделя Бенет, в чийто нов албум са включени още дуетни изпълнения с Lady Gaga, Марая Кери, Мишел Бубле, Queen Latifah и др.

"За мен тя действително бе брилянтна и смятам, че този запис (Body Аnd Soul) е уловил същността на нейния уникален артистизъм. Тя бе рядък талант", допълва Тони Бенет.

Body Аnd Soul е написана от Джони Грийн през 1930 г. специално за британската филмова и театрална актриса Гъртруд Лоурънс, популярна еднакво както на West End, така и на Бродуей.

Сред най-известните интерпретации на песента през годините са версиите на Ела Фицджералд, Анет Ханшоу, Били Холидей и Франк Синатра, както и инструменталните аранжименти на Джон Колтрейн (John Coltrane, из Coltrane's Sound) и Чарли Мингъс (Charles Mingus, из Mingus Plays Piano).


Сподели.