Бил Гейтс и Ричард Брансън ще отглеждат храна в... лаборатория

Pinterest LinkedIn +

Проблемът с изхранването на световното население става все по-сериозен и мнозина търсят иновативни начини за неговото решаване. Един не толкова популярен метод е отглеждането на храна по направо в лаборатории.

Предимствата на този подход са много. В генетичните лаборатории могат да се създават направо готови пържоли или котлети, вместо цели животни.

Освен по-евтино, това е и много по-хуманно, защото за разлика от животните, пържолите нямат чувства, не могат да бъдат наранени и се създават направо за да бъдат изядени. Дори веганите не би трябвало да са против консумирането на подобно месо.

"Memphis Meats" е компания, която създава именно такива храни в лаборатория. И занапред тя ще може значително да разшири дейността си, защото току-що получи мощна финансова инжекция в размер на 17 млн. долара.

Сред дарителите, вложили пари в организацията, са не кой да е, а основателят на "Microsoft" Бил Гейтс и създателят на "Virgin Group" Ричард Брансън. "Memphis Meats" вече си беше осигурила финансиране в размер на 5 млн. долара, но сегашната инвестиция е най-голямата за компанията до момента.

Тя ще използва парите, за да подобри качеството на продуктите си, да намали тяхната цена, както и да ограничи вредните газови емисии от дейността си.

Сподели.