BF1943 вече е безплатна за притежателите на PS3 копие от Battlefield 3

Pinterest LinkedIn +

Собствениците на копие от Battlefield 3 за PlayStation 3 действително ще могат да се сдобият с безплатно копие от Battlefield 1943 – нещо, което бе обещано им бр още през юни по време на пресконференцията на Sony в рамките на E3.

Седмица след рилийза на Battlefield 3 в края на октомври обаче стана ясно, че Electronic Arts всъщност не са поемали такъв ангажимент и вместо това ще осигурят ексклузивен достъп на PS3 играчите до ъпдейтите с добавено съдържание за най-новото заглавие от касовата FPS поредица седмица преди издаването им за Xbox 360 и PC.

Очаквано, феновете на Battlefield не подминаха с безразличие промяната в плана на EA, а в последствие частна правна фирма се зае да търси отговорност от компанията по обвинение в "подвеждаща рекламна кампания и облагодетелстване от обещание, което е направено, но не е спазено".

"Получило се е някакво недоразумение относно Battlefield 1943 и Battlefield 3. За да решим този казус, ние предоставяме на закупилите Battlefield 3 за PS3 безплатно копие от Battlefield 1943", гласи изявлението на Electronic Arts, публикувано в сайта на играта, от който европейските и австралийските потребители вече могат да изтеглят издаденото през юли 2009 г. заглавие.

Северноамериканските потребители на PSN ще трябва да почакат до 10 декември, а живеещите в Япония – до 17 декември.

Сподели.