Battlefield 3 преодоля Uncharted 3, остава No.1 в UK VGC

Pinterest LinkedIn +

Battlefield 3 записа поредния рекорд в историята на хитовия FPS франчайз, ставайки първата игра от сериите, задържала се на върха на британската класация и през втората седмица след премиерата си.

Постижението е налице въпреки спада в продажбите на играта с над една втора. По предварителни данни на EA, с копие от Battlefield 3 в първата седмица на заглавието на световните пазари са се сдобили около 5 млн. души при около 10 млн. пласирани бройки.

Запазването на лидерството на играта в британския чарт придобива още по-голяма тежест от факта, че на 2 ноември излезе третата част на касовия екшън адвенчър Uncharted - Drake's Deception, която обаче е достъпна за притежателите на една единствена платформа – PlayStation 3. Въпреки че продажбите на Uncharted 3 на британския пазар са надминали с 37% тези на Uncharted 2, осигурявайки на заглавието 11-то място във вечната класация на PlayStation 3 за най-силен дебют, продукцията на Naughty Dog стартира от второ място.

В топ 10 на UK VGC, чието подреждане не се отличава чувствително спрямо миналата седмица, дебютира още само едно ново заглавие - Sonic Generations, чиито портове са два – за PS3 и Xbox 360.

Шест места по-назад е поставена ремастерираната за същите платформи версия на Nintendo ексклузивния шутър от първо лице GoldenEye 007 - GoldenEye 007: Reloaded, а на 25-та позиция дебютира кооперативният екшън адвенчър Disney Universe, чрез който феновете на анимационните и игралните продукции на прочутото студио могат да влязат в образа, или по-точно в дрехите, на Алиса, Немо, Джак Спароу, Спящата красавица, Питър Пан, Рапунцел и още близо 40 приказни герои.

Сред новите игри, чиито продажби не са били достатъчно многочислени, за да им осигурят дебют в Топ 40, са Kinect манипулирания Rabbids Alive and Kicking и PS3 ексклузивното RPG Disgaea 4. Останалите игра от топ 10 на UK VGC са FIFA 12 (3), Batman: Arkham City (4), Just Dance (5), Football Manager 2012 (6), Forza 4 (7), Zumba Fitness (8) и Skylanders: Spyro's Adventure (10).


Сподели.