Безпрецедентен скандал разтресе американския кино боксофис

Pinterest LinkedIn +

Тази сряда, 18 януари, всички медии, отразяващи резултатите от американския кино боксофис, включително гигантът IMDB.com, станаха свидетели и участваха в безпрецедентен случай.

Предварително обявеният победител за уикенда (13-15 януари) “Hoodwinked” беше детрониран от първото място за сметка на втория в класацията - “Glory Road”.

Драмата там е, че анимацията “Hoodwinked” е продукция на The Weinstein Co., които с множество скандали и разправии в съда през миналата година се отделиха от компанията Disney.

Екипът на Weinstein тъкмо се радваше на победата си над  “Glory Road”, който е дело именно на техните бивши работодатели, когато след “фотофиниш” бе излъчен нов победител.

Обявените крайни резултати сочат разлика между двата филма в рамките на 48 хил. и 187 долара, като  “Glory Road” има 16 927 589 млн. долара при 16 879 402  за “Hoodwinked” за съоветния период.

Относно финалната развръзка шефът на дистрибуцията на Disney - Чък Вайан (Chuck Viane), каза пред L.A. Daily News: “Имаме с какво да се похвалим, защото нашите хора са си свършили перфектно работата и са направили чудесен филм”.

От друга страна независими наблюдатели коментират, че истинският победител този уикенд е анимацията “Hoodwinked”. От Weinstein Co. за момента се въздържат да коментират създалия се прецедент.

Сподели.