Безжични слушалки ще следят сърдечния ритъм на притежателя си

Pinterest LinkedIn +

Последните слухове твърдят, че "Apple" разработва нов набор аудио аксесоари за 2019 година, сред които е и актуализираната версия на AirPods. Безжичните слушалки, които ще се появят на пазара през следващата година, ще включват няколко нови функции, информира технологичният сайт PixelMedia.bg.

"Apple" ще добави водоустойчивост, но източниците на изданието твърдят, че тя е предназначена да ги предпази от дъжд или пот, а не при плуване. Освен това новото поколение "AirPods" ще има шумоизолация и няколко вида биометрични сензори като монитор за сърдечен ритъм например. Според предишни слухове тазгодишният модел слушалки може да разполага с нов безжичен чип и възможност за активиране на Siri без използване на ръцете. Интересното е, че "Bloomberg" посочва и по-висока цена за новите AirPods в сравнение с настоящите модели, което означава, че "Apple" би могла да сегментира продуктовата си линия, като въведе отделни ценови нива.

Всъщност AirPods се превърнаха в хит сред потребителите от момента на пускането им в продажба и станаха едни от най-продаваните и добре посрещнати продукти на компанията напоследък. В подготовката за следващото им поколение "Apple" ще си партнира с "Foxconn", като ще ù възложи основната отговорност за производството и по този начин ще намали зависимостта си от "Inventec Corp." и "Luxshare Precision Industry". Bloomberg посочва още, че причината за закъснението на AirPods първоначално е била заради проблеми с доставките. Те заедно с другите аудио аксесоари са част от разрастващия се сегмент "други продукти" на компанията, който помогна да бъде компенсирано забавянето на продажбите в смартфон индустрията и генерира 12,9 милиарда долара печалба за миналата година.

Сподели.