Без BlizzCon през 2012 г., Blizzard обявиха 2012 Battle.net World Championship

Pinterest LinkedIn +

За първи път от 2006 г. насам и за втори от първото провеждането на събитието година по-рано, през 2012 г. няма да има BlizzCon, обявиха от Blizzard едновременно с анонса на 2012 Battle.net World Championship – серия от турнири, която ще се проведе в края на 2012 г. на азиатския континент.

Както до миналата година, когато бе част от BlizzCon, събитието ще включва два световни шампионата – по StarCraft II и World of Warcraft Arena. Blizzard аргументират решението си да не организират BlizzCon през 2012 г. с желанието да се фокусират изцяло върху работата върху Diablo III, четвъртия експанжън на Wolrd of WarCraft - Mists of Pandaria, и втората игра от StarCraft II трилогията, Heart of the Swarm, явяваща се продължение (или експанжън) на Wings of Liberty, "за да достигнат до вас колкото се може по-скоро".

Точните дати и места на провеждане на 2012 Battle.net World Championship и BlizzCon 2013 предстои да бъдат обявени "в близките месеци", a междувременно би трябвало да станат ясни датите на издаване на новите продукции на Blizzard (или най-малкото на Diablo III, чиято премиера бе планирана за първото тримесечие на 2012 г.).

Сподели.