Bethesda спира разработката на ново съдържание за Skyrim, пренасочва ресурсите си към следващ проект

Pinterest LinkedIn +

Американската компания Bethesda Softworks, собственост на ZeniMax Media, обяви, че спира разработката на ново съдържание (DLC) за блокбъстъра The Elder Scrolls: Skyrim, за да впрегне ресурсите си в своя следващ проект.

Предполага се, че това ще бъде Fallout 4, тъй като компанията недвусмислено заяви намерението си да продължи поредицата след издаването на Fallout: New Vegas, чийто производител е Obsidian.

"Част от нашия екип вече действа по препродукцията на следващата ни игра, която сега навлиза във фаза, изискваща пълното съсредоточаване на вниманието и усилията ни, ако искаме това да стане най-голямата и най-добрата ни продукция до момента", казва се в изявлението на Bethesda.

Дали това ще бъде Fallout 4 или друго заглавие предстои да стане ясно, както и какъв е срокът, в който може да се очаква появата му.

Премиерите на Oblivion и Fallout 3 се състояха през 2 ½ години съответно през пролетта на 2006 и есента на 2008 г., а Skyrim се появи на бял свят в края на 2011 г., което обосновава прогнозата, че мистериозният нов проект на Bethesda ще види бял свят през третото или четвъртото тримесечие на 2014 г.

Сподели.