Bethesda и Mojang се споразумяха: Scrolls ще се казва...

Pinterest LinkedIn +

Амбициозният проект на Mojang, по който съоснователят на шведското студио, известно най-вече с феномена Minecraft, Жакоб Порсър, работи от над пет години, няма да бъде преименуван – Scrolls ще се казва Scrolls, обяви неговият главен мениджър Карл Манех.

"Съдебният казус около името на играта приключи - Mojang и Bethesda постигнаха споразумение и двете компании отново са приятелки", написа Манех, разкривайки изхода от продължилия с месеци спор относно правото на Mojang да използва една от двете думи, включени в заглавието на хитовата поредица на Bethesda – The Elder Scrolls.

Американската компания, собственост на Zenimax, ще запази правата си върху търговската марка, което според Манех никога не е било от значение за Mojang. Въпреки че името му се споменава в предисторията на Scrolls, изложена от Порсър в официалната страница на играта, която набира желаещи да участват в нейната алфа фаза, Маркус "Notch" Першон – създателят на MineCraft и MiniCraft, не е пряко въвлечен в проекта.

Той обаче също сподели новината относно постигнатото споразумение с Bethesda в своя Twitter. "В действителност документът, който подписах, съдържаше един милиард страници, тъй че най-малкото можем да сме сигурни, че една камара адвокати са забогатели. Това е добре, не бихме искали да ги оставим да умрат от глад".

Според описанието на Порсър, Scrolls ще представлява стратегическа игра, вдъхновена от настолните игри с карти, с акцент върху тактическия геймплей, чийто фундамент ще бъде събирането и използването по най-добрия начин на скролове с различни магически умения.

Сподели.