Бен Кинсли и скандалният " Бруно" в новия филм на Скорсезе

Pinterest LinkedIn +

Култовият режисьор Мартин Скорсезе (Martin Skorsese) ще разчита на доста нестандартен актьорски състав в следващия си проект The Invention of Hugo Cabret, за който ви разказахме наскоро.

Лентата ще е екранизация по едноименния детски роман на Брайън Селзник, чието действие се развива в 30-те години на миналия век във Франция. Главен герой е осиротелият малчуган Хюго, който живее със своя дядо алкохолик. Един ден той намира таен механизъм, с който се отключват редица удивителни събития.

Изненадващо Скорсезе реши да повери главните роли на ветерана Сър Бен Кингсли (Ben Kingsley) и на скандалния комик Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen), който за последно се появи в собствения си "Бруно".

Любопитно е, че режисьорът не за първи път работи с Кингсли, на когото повери и един от персонажите в последния си филм "Злокобен остров" (Shutter Island). Иначе и самият проект е доста изненадващ избор за Скорсезе, който предпочита традиционно да залага на мафиотски драми и sci-fi трилъри.

Правата за екранизацията на филма са закупени от Warner Bros още преди три години, но едва сега те са се насочили към реализацията му. Сценарият е поверен на автора на "Гладиатор" и "Последния самурай" Джон Логан. Макар все още да няма яснота кога ще започнат снимките, поне се знае, че ще се проведат във френската столица Париж.

Tоп 10 на филмите на Мартин Скорсезе >>
Виж снимки от "Злокобен остров" >>

Сподели.