Бен Афлек е новият Батман, Man of Steel 2 с премиера на 17 юли 2015 година

Pinterest LinkedIn +

Бен Афлек (Ben Affleck) беше официално обявен от Warner Bros. като актьора, който ще изиграе Брус Уейн/Батман в предстоящото продължение на Man of Steel (Човек от стомана).

"Афлек и Зак Снайдър ще създадат съвсем нова инкарнация на персонажа за предстоящия все още неозаглавен филм, в който Батман и Супермен за първи път ще делят големия екран.", споделя президентът на студиото Грег Силвърман (Greg Silverman).

Хенри Кавил (Henry Cavill) отново ще пресъздаде ролята на завърналия се през 2013 г. Супермен/Кал-Ел/Кларк Кент, като премиерата на продължението е обявена за 17 юли 2015 г.

Това не е първото участие на Бен Афлек във филм за супергерои. През 2003 г. той влезе в ролята на адвоката Мат Мърдок, по-известен като Daredevil в едноименния филм на Marvel. Известният актьор и режисьор е обличал и костюма на Супермен за биографичния филм за Джордж Рийвс (първия телевизионен Супермен) от 2006 г. - Hollywoodland.

Daredevil е сочен като един от най-слабите филми на Афлек и вероятно много фенове на DC Comics няма да бъдат доволни от избора на Warner Bros.

Не може обаче да не бъде отчетен фактът, че от екшъна за Мат Мърдок минаха 10 години - време, в което Бен Афлек измина пътя от "мъжа на Дженифър Лопес" до една от основните водещи фигури в американското кино, а през 2013 г. спечели и "Оскар" за филма си Argo (Арго).

Тепърва предстои да разберем как ще се развият нещата за Warner Bros. и DC Comics, но, без съмнение, разкриването на самоличността на новия Батман, както и продължението на историята, започната в Man of Steel, провокират любопитството на феновете.

Сподели.