Бел Ами (Bel Ami)

Pinterest LinkedIn +

Великобритания, Франция, Италия, 2012, 102 мин. Режисьори: Деклан Донелан и Ник Ормерод. Сценарист: Рейчъл Бенет. С участието на: Робърт Патинсън, Ума Търман, Кристина Ричи, Кристин Скот Томас и др. Драма.

За филма:

"Бел Ами" е екранизация по едноименния роман на Ги дьо Мопасан от 1885 година. Лентата е дело на режисьорите Деклан Донелан и Ник Ормерод, които работя заедно за втори път след късометражния "The Big Fish".

Очарованието на епохата е съчетано със звезден актьорски състав. В главната роля е Робърт Патинсън, който след финала на "Здрач", излиза от вампирското амплоа и се превъплъщава в очарователния и амбициозен Жорж Дьороа.

Партнират му няколко очарователни дами - Кристина Ричи ("Слийпи Холоу", "Чудовище"), която, освен с ролите си в киното, е добре позната на зрителите и от телевизионния екран ("Али Макбийл", "Анатомията на Грей", Pan Am), Ума Търман ("Убий Бил", "Продуцентите") и Кристин Скот Томас ("Английският пациент", "Четири сватби и едно погребение").

Филмът не е първата екранизация по романа на Мопасан, той е филмиран още през педесетте години от френския режисьор Луи Дакен.

Историята:

Франция, 19 век. Жорж Дьороа (Робърт Патинсън) е амбициозен млад мъж, който използва чара си, за да се издигне в обществото. Благодарение на умението си да прелъстява, той бързо се превръща от беден провициалист в политик.

Сподели.