"Беглецът" се завръща по bTV Action

Pinterest LinkedIn +

От 8 декември bTV Action ще стартира в ефира си хитовия сериал "Беглецът" (The Fugitive). Екшън крими сагата ще се излъчва всеки делничен ден от 16:00 часа с повторения от 9:00 сутринта.

Д-р Ричард Кимбъл е обвинен в убийството на съпругата си, която загива от ръката на мистериозен мъж. По време на съдебния процес Кимбъл успява да избяга, възнамерявайки да хване убиеца, но по горещата следа тръгва и инспектор Филип Джерард, който иска да хване Кимбъл жив на всяка цена.

Джерард и убиецът обаче съвсем не са единствените, от които Кимбъл трябва да се притеснява. Бащата на покойната му съпруга е наел ловци на глави, които са готови да нарушат закона, за да го заловят, а в епохата на интернет проследяването и hi-tech наблюдението, вече не е толкова лесно да се скриеш.

Сценарият на сериала е написан по действителната история на д-р Самюъл Шепърд (1923 - 1970), станал известен със скандалния съдебен процес, който се води срещу него през 1954 г. за убийството на бременната му съпруга.

Той излежава почти десет години от наказанието си в затвор в Охайо, преди присъдата му да бъде обявена за съдебна грешка и отменена. По време на новия процес през 1966 г. Шепърд е напълно оправдан.

Историята получава изключително широк отзвук и е филмирана няколко пъти – сериалите "Беглецът" от 1963-1967 г. и 2000-2001 г., както и игралният филм със същото заглавие от 1993 г., в който главната роля изпълнява Харисън Форд.

В ролите зрителите ще видят Тим Дейли, Микелти Уилямсън, Стивън Ланг, Лиа Джонсън, Джанет Гън и други добре познати имена от света на киното.


Сподели.