Battlefield 4

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън от първо лице Година: 2013 Разработва: EA Digital Illusions CE Издава: Electronic Arts Платформа: РС | PS3 | PS4 | Xbox 360 | Xbox One

Мултиплейър. Мултиплейър. Мултиплейър. Това е солта, пиперът, вилицата и лъжицата в манджата, наречена Battlefield 4, която DICE са ни забъркали за поредна година.

Ако трябва да сме докрай обективни, няма особени изненади тук. Тази поредица започна жизнения си цикъл именно като екшън от първо лице с тежък акцент върху изключително разнообразния си оригинален и увлекателен онлайн режим и днес, 13 години по-късно, ЕА очевидно не смятат да променят фундаментално една, меко казано, печеливша формула.

Не че с времето не видяхме и доволно много опити за прилични солови кампании в Battlefield серията, но твърде често те оставяха в устата вкус на нещо сухо, полуфабрикатно и набързо претоплено в микровълнова. Уви, Battlefield 4 не е изключение в това отношение.

Събитията тук се развиват в недалечното бъдеще - 2020 г., шест години след историята в предната част. Напрежението между САЩ и Русия е все така голямо, а Китай също заплашва всеки момент да се включи в играта. Както виждате, сюжетът блести с всичко друго (всъщност с почти нищо), но не и с оригиналност и не особено изненадващо залага на впечатляващата визия и специални ефекти, които, трябва да признаем, в Battlefield 4 са на очаквано високо ниво.

Силно модифицираният Frostbyte 3 енджин, с който е раздвижена играта, блести в сцените на широкомащабни сражения по вода, земя и въздух, а неговата най-ключова запазена марка - уникалните възможности за разрушаване на околната среда и реалистично симулиране на физични ефекти - този път предлага някои наистина изумителни, спиращи дъха гледки.

Извън това обаче шансът да задрямвате на моменти от скука по време на соловите мисии е доста голям - като цяло скучно и предвидимо развитие на историята, не особено ярки и запомнящи се герои, накратко - никаква причина човек да се заседи особено много в тази секция на играта.

Виж, мултиплейърът е мястото, където Battlefield 4 купонът тече с пълна сила и трябва да признаем, че в това отношение играта изглежда размазващо добре. Естествено, за да й се насладите в пълнота, съветът ни е да заложите на РС версията - значително по-големи карти с повече участници, което е гаранция и за по-напрегнати, динамични и интересни мултиплейър сражения, повече детайл, по-впечатляваща визия - особено що се отнася до ефектните разрушения: сриващи се огромни сгради, унищожаване на язовирни стени и нахлуваща с взрив вода, заливаща нивото, смяна на ден и нощ - всичко това изглежда просто зашеметяващо на съвременна гейм машина.

Не че и конзолите от отиващо си вече поколение не се стараят с каквото могат, но между 8-годишният им хардуер и нещо Nvidia GeForce 760 GTX / AMD Radeon R9 280X базирано вече не може да става и дума за сравнение. В това отношение Battlefield 4 е "некст джен" игра и заслужава да се играе на "некст джен" платформа - точка по темата.

Така че ако не държите особено на соловите преживявания и разполагате с наистина актуална компютърна гейм конфигурация, не се колебайте - Battlefield 4 има с какво да ви отвее главите, ако й дадете шанс.


Сподели.