Battlefield 2142

Pinterest LinkedIn +

Жанр: shooter
Година: 2006
Системни Изисквания: P 3ghz, 1GB Ram, Dx 9 Video card, Win XP, 1xPC DVD
Произв/Изд: DICE/EA

Епична

Още си спомням как преди две години изгубих 9 месеца от живота си (ако не и повече) в един професионален отбор по Battlefield 1942. Първата игра от франчайза беше уникална с няколко неща. Първото бе невероятният реализъм в пресъздаването на духа на втората световна, следвано от мащаба й. Второто пък бе възможността да се покатериш в абсолютно всяка една от машините и да я подкараш, сеейки смърт и разруха по пътя си. Независимо дали става дума за обикновен джип с монтирана картечница, американски танк Sherman или тежък японски линеен кораб - играта носеше удоволствие във всеки един аспект.

2 години по-късно

Да, добри времена бяха. Естествено че последваха и продължения, разширявайки света на BF през Виетнам и съвременните конфликти в Африка и Мала Азия, и тъй като ЕА са известни с това, че ако едно заглавие им носи пари то си има продължение беше логично да очакваме и BF 2142. Пак логично бе да ни пренесе в бъдещето и то как го прави.

Освен стандартните режими за игра (гепи флаговете, застреляй лошите, изнасили жените им... не е задължително да е в този ред, но върши работа) е добавен един нов - Титан. При него над бойното поле се мандархерцат 2 огромни бойни станции. Всяка от тях играе ролята на база за един от отборите и оръжейна платформа. Целта е да го превземете и гръмнете от вътре. Не лека задача, при положение, че самият титан е обвит от почти неразрушимо силово поле. Но пък из картата са разпръснати ракетни установки, предназначени за бързото му пробиване.

Естествено всички машини са заменени от силно футуристичните си еквиваленти. Като се открояват бойните роботи - двуноги платформи, мъкнещи цял арсенал със себе си и изглеждащи стилно, колкото тълпа котки борещи си се за рибешки останки в задна уличка. Отново имаме бързи джипки и изтребители, и бавни, но могъщи танкове и хеликоптери. Акцента пада върху мултиплейър-а, което е нож с две остриета. От съотборниците ви зависи прекалено много, колко и как ще се насладите на заглавието. А и ви е нужна стабилна Интернет връзка. Графично играта зашеметява, за това са и зверските системни изисквания, но ако можете да си ги позволите - насладете й се.

Сайт: http://battlefield2142.ea.com/battlefield/bf2142/

Сподели.