Battlefield 2: Modern Combat

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Отборен Мултиплеъйр Екшън
Година: 2005 г.
Произв./Издател: Dice/EA Games
Системни изисквания: Pentium IV, 1.5 GHZ, 512 MB RAM, 4,7 GB Free space, 1x PC DVD, Windows 2000/XP, Dx 9.0 Video card (geforce FX или по-добра)

За тези от вас, които са пропуснали най-добрия отборен екшън за последните две години ще пoдскажа, че Battlefied поредицата се състои от три игри. Първата, излязла преди почти две години, ни позволи за първи път да громим фашистите с помощта на най-известните представители на военната технология от периода 1042-1945 година, а във втората, стегнахме раниците и взехме мазилцата против комари във Виетнамската джунгла. Уникалното и на двете игри е, че на фона на цялата пукотевица, можем да оперираме с всяка една бойна единица пред нас - танковете, авиация, дори огромни линейни кораби и подводници.

В третата част на Battlefield времевия акцент се е изместил от близката ни история към съвсем възможният конфликт между Америка, Китай и Арабския свят в близко бъдеще. Въпреки че не става ясно какво точно е ядосало "жълтурите", за да се включат в конфликта между янките и мюсюлманските фанатици, сега на бойното поле освен с руска и Made in USA техника, ще се сблъскаме и с масова китайска военна продукция (не, не можете да си я купите на Илиянци).

Техниката на геймплея не търпи големи промени спрямо предишните части - два отбора, гледат се на кръв около половин минута за надъхване и след това започва една луда гонитба по стратегическите точки на всяка карта. Който завземе повече, пeчели рунда и става президент на САЩ или манджурски кандидат, в зависимост от фракцията си. Добавена е опцията за командване на целия парад от един, избран чрез гласуване на останалите играчи лидер, който може да пуска подаръци под формата на 500 килограма артилерийски снаряди над избрани точки по картата.

И пак битката се развива на три нива: Въздух - хеликоптери и самолети. Земя - танкове, пехота, леки бойни машини. Вода - лодки и нападателни катери. Геймката е доста по-комплексна и забавна от CS, така че ако разполагате с кадърна нет връзка у дома си (по мои наблюдения 15/15 к/с външен нет стигат за игра на европейските сървъри) и наистина много добър компютър, който да покрие системните изисквания поне два пъти, то имате шанса да си изгубите доста време от живота пред монитора.

Официален сайт: http://www.eagames.com/official/battlefield/battlefield2/us


Сподели.