Батман в началото (Batman Begins)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 141'
Режисьор: Кристофър Ноулан
Сценарий: Боб Кейн, Дейвид Гойер
Участват: Крисчън Бейл, Майкъл Кейн, Лиъм Нийсън, Морган Фрийман, Гари Олдман, Кен Уатанабе, Кейти Холмс, Рутгер Хауър
Жанр: Екшън, Фентъзи, Трилър

Ако винаги сте искали да разберете как Брус Уейн се превръща в Батман, сега от Холивуд са решили да дадат отговор на този въпрос. След сравнително неуспешния “Батман и Робин” (1997) този път продуцентите са взели решение да проследят началото на историята за най-прочутия прилеп в света.

След като вижда как убиват родителите му, малкия Брус (Крисчън Бейл) напуска Готъм Сити, изгарян от чувство за вина и обзет от безсилие. Търсейки себе си по широкия свят, той се среща с мистериозен мъж на име Дъкард (Лиъм Нийсън), който започва да го учи как да усъвършенства ума и тялото си. След продължителни тренировки и няколко сблъсъка със злото вече порастналият Брус се завръща в родния си град. Там нищо не е същото и някой трябва да раздаде справедливост в потъналия в страх и корупция Готъм Сити.

Наред с изумителния актьорски състав - Крисчън Бейл (Американски психар, Шафт), Лиъм Нийсън ( Списъкът на Шиндлер), Морган Фрийман (Седем, Изкуплението Шоушенк) и Гари Олдман (Леон, Дракула), се отличава и името на набиращия огромна популярност режисьор - Кристофър Ноулан (Мементо, Безсъние). Това, в съчетание със сценария на Дейвид Гойър (Блейд, Гарванът) и прекрасната музика на Ханс Цимер (Гладиатор, Пърл Харбър) прави от “Батман в началото” едно незабравимо филмово приключение.

Официален сайт: http://www2.warnerbros.com/batmanbegins


Сподели.