Барабанистът Майк Портной напуска Dream Theater

Pinterest LinkedIn +

Барабанистът Майк Портной (Mike Portnoy) обяви, че напуска групата, която сам създаде - Dream Theater.

"Пиша нещо, което никога не съм си представял, че ще напиша. След 25 години реших да напусна Dream Theater - бандата, която основах, водих и обичах четвърт век", се посочва в съобщението на музиканта в профила му във Facebook.

"За много от вас това ще бъде истински шок, но повярвайте ми - това решение не е взето набързо... През последната година свирих с Hail!, Transatlantic и Avenged Sevenfold и установих, че с тях се чувствам по-добре отколкото с Dream Theater"...

"Моля, не ме разбирайте погрешно - аз обичам момчетата от Dream Theater, с които имаме дълга история и приятелство. Просто мисля, че имаме нужда от раздяла", казва още в обръщението си към феновете Майк Портной.

В отделно съобщение, останалите членове на Dream Theater обявиха, че ще продължат дейността си в бандата. Те ще започнат записите на новия си албум през януари 2011 година, а след това възнамеряват да реализират и световно турне.

От своя страна, Портной пожелава успех на бившите си колеги и уверява феновете на Dream Theater, че е опитал всичко, защото искал просто  почивка, а не раздяла.

Сподели.