Banks - американката с брит звучене, която всеки музикален фен трябва да следи през 2014 година

Pinterest LinkedIn +

"Здравей, свят! Харесва ми да се свързвам с хората извън екрана на компютъра. Twitter, Facebook и Instagram никога не са били близки до мен. Моят мениджър се занимава със социалните мрежи. Ако искате да ми се обадите по телефона, номерът ми е 323 262 2658 - BANKS", пише в раздел Информация на Facebook профила на изпълнителката Джилиън Банкс, по-известна само с артистичния си псевдоним Banks.

Музиката се е превърнала в спасение за калифорнийката. Тя е тръгнала на уроци по пиано, докато е била на 15 години - времена, които са били трудни за нея предвид развода на родителите ѝ. Banks твърди, че тогава  се е чувствала сама и безпомощна, което донякъде обяснява отчуждението от социалните мрежи и насочването на силите ѝ само и единствено към правене на музика.

А 2013 година бе повече от добра за нея. Двете EP-та - Fall Over и London - ѝ спечелиха немалко фенове и позитивни възгласи от критиката. Нейната музика е мрачен и обсебващ R&B, но и нежна и красива електроника, което в крайна сметка е комбинация, която може да архивираме като алтърнатив.

Признанията за Banks започнаха да валят отвсякъде. Песента Waiting Game бе включена в реклама на Victoria's Secret, BBC я нареди на трето място в своята анкета Sound of 2014, а пък Billboard и Spotify я включиха в своите списъци с изпълнители, които всеки музикален фен трябва да следи през 2014 година.

Това е само мъничка част от одобрението, което Banks получи през миналата година, без дори да се споменава, че самата певица прилича на модел на Victoria's Secret. Вниманието към нея се повиши още в края на януари, когато излезе и най-новият ѝ сингъл Brain - вероятна прелюдия към очаквания с голям интерес цял неин албум.

Banks вече е любимка и на други хора от музикалния бизнес. Британката Ellie Goulding, която превзе класациите в последните години, признава, че обожава London EP. Което може би е съвсем нормално - песните на Banks звучат далеч по-британско, отколкото американско, нетипично дори за музикална джунгла като Лос Анджелис.

Популярността на изпълнители като Lana Del Rey и Lorde доказа, че поп индустрията претърпява катарзис и може да си успешен в този бизнес, като правиш и "друга музика". Вратата бе отворена, но за да си там, трябва да имаш и талант, а точно това е големият коз на Banks. До момента тя само загатна за своя потенциал, но предстои да видим истинското ѝ лице.


Сподели.