Български музиканти с концерт за арфа в Париж

Pinterest LinkedIn +

Шест млади български изпълнителки ще изнесат концерт за арфа в църквата "Сент Мери" в Париж на 06 юли 2019 г., седалище на Парижкия център за съвременна музика. Те ще бъдат подготвени от световноизвестната арфистка проф. Сузана Клинчарова, а в програмата ще бъде включена и нова пиеса на доц. д-р Георги Арнаудов.

Имената на избраните за участие в престижната академия в Париж са Александрина Кушинчанова, Анна-Мария Ризова, Виктория Маркова, Ивайла Тодорова, Инела Чергова и Мейв Мак Гонегал. Те са ученички от Националното музикално училище "Любомир Пипков" в класа по арфа на д-р Кохар Андонян и от Пловдивското музикално училище.

Проф. Сузана Клинчарова е преподавател в консерваторията "Ньои" в Париж. Концертната и звукозаписна дейност на проф. Клинчарова я отвежда на най-известните световни сцени като "Карнеги хол", "Симфони спейс", "Гаво", "Радио Франс", "Токио Бунка Кайкан" и много други.

 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.