Белгийците "Amenra" с концерт в София на 7 ноември

Pinterest LinkedIn +

На 7 ноември 2019 г. в клуб "Mixtape 5" белгийската авангардна постметъл формация "Amenra" ще свири в България за първи път.

През последните няколко години "Amenra" е в огромен подем, което прави групата актуална както за големите и по-известни рок и метъл фестивали, така и за концептуалните такива в Европа и САЩ, получавайки хедлайнерски и ко-хедлайнерски позиции. Белгийците допълват изпълненията си с атмосферични визуални ефекти, които правят цялостното изживяване по време на концертите им още по-впечатляващо.

Контрастите винаги са били дълбоко в сърцето на музиката на "Amenra". Измъчваща тъмнина, която съществува успоредно с красотата на светлината, тежки и гръмотевични музикални тътени, които незабавно биват трансформирани в крехки и деликатни звукови тънкости. Песни, които поглъщат целия ни свят, a изведнъж започват да шептят в изолацията на собствената ни усамотена утроба. Много е трудно да се описва музиката на "Amenra", тъй като тя е изкуство, извиращо директно от сърцата на участващите музиканти, способни да установяват връзка със слушателите си на едно дълбоко, първично ниво. 

Освен "Amenra" на сцената на клуба на 7 ноември ще се качат още 2 групи: "E-L-R" от Швейцария (построк) и "YLVA" (слъдж метъл) от Австралия.

Билетите ще бъдат пуснати съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg, както и в "The Wrong Bar" и "На тъмно".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.