България се завръща на "Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Тази година България не се включи с представител на международния песенен конкурс "Евровизия", но през 2020 г. страната ни ще се завърне на сцената на големия музикален форум.

Българският представител на "Евровизия 2020" ще бъде Виктория Георгиевa (Victoria), стана ясно на специална пресконференция с БНТ и партньорите им в проекта от "Ligna Group".

Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата. Тя
се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Най-новият ѝ хит "I Wanna Know" беше представен в края на юни и се оказа трамплин към първия ѝ договор за международно разпространение, който бе подписан през септември с британската компания "Ostereo".

"Това, което прави БНТ, е чудесен пример. По закон сме длъжни да отразяваме европейските конкурси. Ще насърчим млади творци. Това е чудесен пример на публично-частно партньорство. Това е бъдещето. Обществените медии могат да развиват партньорство, за да сведат разходите до минимум и да подкрепят културата. Сумата, която партньорите ще отделят, може да достигне половин милион. Това е пример за разбиране на обществените задачи", коментира Емил Кошлуков, който именно по финансови причини оттегли участието на България в конкурса тази година.

Виктория е от Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти "X-Factor България", където достига до топ 5. След това започва самостоятелна кариера и издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания "Monte Music". От пролетта на 2018 г. е независим артист и издава два сингъла - "Странни времена" и "I Wanna Know", като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. През лятото на 2018 г. завършва летен курс на университета "Бъркли" във Валенсия.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.