Bad Piggies

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Пъзел Година: 2012 Разработва: Rovio Entertainment Издава: Rovio Entertainment Платформа: РС | Mobile

"Кралят е мъртъв – да живее краля!" Сигурно с такива възгласи следва да посрещнем новия развлекателен продукт на Rovio Entertainment, автори и на култовите Angry Birds.

Един куп продължения и неколкостотин милиона продадени копия по-късно, малкото независимо студио, създало ентъртейнмънт феномен с трудни за обхващане пропорции, решава да обърне тоягата откъм дебелия й край.

Гневните птички стига са се гневили, време е за "Империята отвръща на удара" в този франчайз. Време е Злите прасета да им го върнат тъпкано за всички разрушени градежи през годините – част от тях със статута на изключителни архитектурни паметници.

И понеже Прасетата като цяло са градивната сила Ин, а пък Птичките разрушителна Ян, в новата си игра Rovio ви предлагат повече да създавате, отколкото да творите хаос.

Bad Piggies стъпва върху умело базирания върху симулирана физика геймплей на оригиналната игра, но я комбинира по неповторим начин с креативните идеи на заглавия като Fantastic Contraptions и Banjo-Kazooie.

Ултимативната цел на Лошите Прасчовци си остава неизменна – да свият колкото се може повече птичи яйца, но този път вместо ролята на пасивен участник в ставащото на екрана, Rovio ви предлагат да се включите по-активно в екшъна. За целта всяко ниво ще изисква да конструирате за вашата банда Свинчовци различно превозно средство с помощта на ограничен набор от инструменти и материали.

Самият процес на "конструиране" е максимално прост и интуитивен (играта ще се играе основно на таблети и смартфони все пак). Конструираното от вас возило ще се движи най-вече и основно от силата на гравитацията, но умело разположените по пътя му мотори, ускорители и препятствия ще регулират посоката и скоростта му на придвижване.

В общи линии идеята е сходна, само че в Bad Piggies е по-пъзел ориентирана.

Цената отново е смешна – между 0.99 и 2.99 долара за стартов комплект от 72 нива, така че, ако ви е писнало от Angry Birds, време е да прескочите от другата страна на барикадата!


Сподели.