Angry Birds повеждат междузвездни войни срещу Bad Piggies в Angry Birds Star Wars

Pinterest LinkedIn +

След като покориха космоса в Angry Birds Space, едни от най-популярните герои на гейм индустрията през последните три години ще срещнат един от най-популярните герои на ентъртейнмънт индустрията изобщо – тези от култовата sci-fi сага Star Wars. Angry Birds Star Wars ще излезе за PC и мобилните устройства ( iOS и Android) на 8 ноември, а около седмица по-рано пазарът ще бъде наводнен с всевъзможни търговски артикули, репликиращи персонажите от играта.

А те ще включват Люк Скайуокър, Хан Соло, Оби-Уан Кеноби и Лея в облика на хвъркати с яростно сключени вежди, както и Дарт Вейдър, разбира се, преобразен в домашно прасе. Сюжетната фабула е все същата – прасетата крадат яйцата на пилетата, пилетата не са във възторг от този факт и се жертват, за да заличат своите врагове от лицето на земята. В случая обаче, от това на планетите от вселената на Star Wars като Татуин и Хот.

"Те не са Angry Birds в костюми на персонажите от Star Wars. Те са пълнокръвни персонажи сами по себе си", заявява Пол Саутърн – президент на маркетинговия отдел към Lucasfilm.

Още през месец май т.г. Rovio – производителят на Angry Birds франчайза, започнал съществуването си през 2009 г. като iPhone ексклузивно заглавие, обяви, че продажбите на всички игри от него са надхвърлили 650 млн. копия.

Angry Birds Space, чиято премиера се състоя през февруари 2012 г., премина границата от 100 млн. даунлоуда само 76 дни след появата си, а издадената преди броени дни Bad Biggies, която се отличава като геймплей от останалите Angry Birds игри, покори класацията на iTunes точно три часа след пускането й в продажба.

Сподели.