Азис в престижна класация на New York Times за най-новите музикални трендове

Pinterest LinkedIn +

Песента "Хабиби" на българската поп фолк звезда Азис влезе в нова класация на списание New York Times, озаглавена "Топ 25 песни, които ни казват накъде отива музиката".

ВИЖ ОЩЕ: 10 участия на порно звезди в музикални клипове

Парчето е сложено под номер 25, като в класацията присъстват още Джъстин Бийбър (Sorry), Rihanna (Consideration), Coldplay (Hymn for the Weekend) и др. 

Редакторите на статията, сред които са Мак Маккелънд, Марлон Джеймс, Джена Уъртъм, представят "Хабиби" като песен, която хората първоначално биха свързали с турските пазари и кервани. Въпреки това тя е популяризирана в България и само за 4 месеца от премиерата си е събрала над 20 млн. гледания в YouTube.

"Първоначалната ми идея беше да покажа на българите, че хората са различни, и да им помогна да приемат тези, които са различни", споделя изпълнителят.

"Трудно е да се каже дали това е най-големият хит на т. нар. Крал на чалгата, но облеклото, което е избрал, определено е най-хулиганското му. Азис прилича на Джордж Майкъл от ерата Faith, за разлика от традиционния му стил драг куийн", пише Мак Маккелънд за изданието в текста си към представянето на песента. 

В статията той допълва, че самият Азис е споделил планове за песен изцяло на английски за западната публика. Но обещанието му е старият имидж да се върне в един бъдещ момент.


Сподели.