Азис се изрепчи на Фънки в "Като две капки вода" и събра овациите на феновете си

Pinterest LinkedIn +

Българската попфолк звезда Азис не издържа на арогантните коментари, които Димитър Ковачев-Фънки традиционно прави в качеството си на жури в шоуто "Като две капки вода". Във вчерашното издание на телевизионното предаване рокаджията демонстративно напусна мястото си, вместо да коментира превъплъщението на Рафи, който този път трябваше да имитира именно Азис.

Фолкаджията обаче не му остана длъжен и в края на шоуто се обърна към Фънки и го обвини, че проявява расизъм и поведението му е било отвратително и просташко. Азис наблегна на това, че всеки от участниците полага големи усилия, за да влезе във всеки пореден образ и да изпълни задачата си на сцената по най-добрия начин, поради което пренебрежителното отношение на Фънки към определен стил музика е недопустимо и неуважително спрямо изпълнителя. Така той защити както колегата си Рафи, така и собствения си музикален стил и артистичен имидж.

Азис като Оги Цолов от

Смелата постъпка на Азис беше подкрепена от стотици коментари в страницата на шоуто във Фейсбук: "Азис закова провокативното поведението на Фънки на стената на позора. Не беше по сценарий и беше смело. Това отдавна трябваше да се случи! Присъединявам се към него!"

Някои от коментиращите също изразяват възмущенито си от Фънки, като стигат и до крайности в квалификациите: "Браво Васко, както винаги си точен и си абсолютно прав за отвратителното поведение на “великия музикант” от Черно фередже.... абсолютен смешник!"; "Браво на Азис за достойнството и изказването за безобразното държане на "великия, възпитан интелектуалец" Фънки, който забрави "прекрасните" текстове на Черно фередже. Фънки, повече от простак си, за съжаление!!! Продуцентът да го маха, предаването отвращава заради разбирача Фънки!!!! Браво отново на Азис!!!!"; "Я кажи как се наливаш с Коцето в неговата чалготека?! Ама иначе не разбираш чалгата, а?! Никога не съм бил фен на Азис и тази музика, но евала за това, което каза на дебелака"...

Самият Фънки пък отвърна, интелигентността му му пречи да бъде простак. Той обяви, че държи на мнението си и не се разкайва за поведението си, защото е професионалист и има музикално образование. Азис репликира с въпроса дали пък в такъв случай участниците са аматьори, но не получи отговор.

След гръмкия скандал Азис за пръв път спечели епизод на тазгодишното шоу и се вдигна с едно място от дъното на класацията на участниците. Той постигна това и с подкрепата на колегите си, повечето от които дадоха своите пет точки по регламент именно на неговото превъплъщение в образа на Оги Цолов от "Фактор".

Разбира се, не липсват и спекулации, че скандалът между Фънки и Азис е режисиран с цел вдигане на рейтинга на шоуто. Според част от зрителите това е най-слабият сезон на "Като две капки вода" до момента.
Сподели.