Axel Rudi Pell и Masterplan сменят Scorpions

Pinterest LinkedIn +

Axel Rudi Pell и Masterplan ще свирят на овакантената от Scorpions дата 20.08.2005 г., научи Avtora.com. Концертът, както предварително беше съобщeно, ще е с Вход-свободен.

Немският китарен магьосник Аксел Руди Пел се появява на музикалната сцена през 80-те години. Първоначално се изявява в групата Steeler, с която издава четири албума, но идва моментът, в който решава да се пробва със соло кариера. През 1989 г. излиза първият му солов албум, в който вече си личи уникалният му стил - бърз мелодичен хард рок, примесен с класически влияния и леки сантиментални забежки.


Axel Rudi Pell

За записите на албумите си Аксел винаги кани професионалисти - сред тях има и музиканти, свирили с Гaри Мур (Gary Moore), Bonfire, Stratovarius и др. В България Пел ще се появи с групата си, носеща неговото име.

Masterplan е сформирана през 2001 г. с участието на китариста и барабаниста на немската мелодична метъл група Helloween. Същата година групата издава едноименен дебютен албум, който покорява сърцата и на критиката, и на публиката. Вторият им албум доказва, че музикантите са избрали правилната посока - музиката им заема елементи както от класическия хеви метъл, така и от новите тенденции в тежката музика и носи усещането за един наистина завършен метъл албум.

Сподели.