Автосалонът във Франкфурт затяга мерките срещу вандали

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на автосалона във Франкфурт затягат мерките за сигурност срещу вандали, съобщава "Ройтерс". Причината е ръстът на антиавтомобилните протести в страната през последните седмици. През миналата седмица в шоурум "Кронберг" над 40 луксозни автомобила са били увредени от вандали, отбелязва още агенцията.

Екогрупата "Камъни в предавателната кутия" е поела отговорност за нанасянето на щетите на луксозните автомобили и вече е организирала протест във Франкфурт на 14 септември. Според екоактивистите автосалонът е "пропаганда, където старомодната, унищожаваща климата и околната среда транспортна система се възхвалява". Организацията им призовава повече хора да се присъединят към протеста.

Именно затова се затягат контролът и се повишават мерките за сигурност около автосалона във Франкфурт, където се очакват десетки хиляди посетители. Организаторите 
ще наложат по-строги проверки на всички посетители. Събитието започва на 12 септември и ще продължи 10 дни.

Притесненията са, че може да има "спонтанни бунтове" по време на автосалона от привърженици на антиавтомобилните протести. Затова посетителите ще се проверяват по-внимателно, което ще отнеме и повече време. Организаторите предупреждават посетителите да предвидят повече време за вход.
Сподели.