"Audi" подготвя "радикален" електрически офроудър

Pinterest LinkedIn +

От "Audi" обявиха, че подготвят "радикален" електрически офроудър, който ще бъде представен по време на автосалона във Франкфурт през септември т.г. Автомобилът ще показва прототип на изцяло "електрически офроудър от бъдещето", казват от компанията.

Моделът ще се казва AI:Trail, но повечето подробности остават тайна. Компанията споделя единствено снимката горе, която показва силуета на модела. Вижда се доста голям интериор с просторни странични прозорци.

Дизайнът на колата наподобява доста голямо бъги. Очаква се моделът да предлага и доста функции за автономно управление. В "Audi" имат големи очаквания към проекта и смятат, че постепенно той ще наложи нови стандарти в автономните автомобили. Според компанията разработката няма да е успех за една нощ, а ще отвори вратата за плавното навлизане на подобен тип автомобили на пътя през годините напред.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.